Zoals velen van jullie gezien hebben staat Delta niet meer op de Strandweg. Hij  heeft  zijn “werk” de afgelopen twee jaar goed gedaan en heeft ook dit jaar nog een aantal maanden bij de “dames” rond mogen huppelen. Het resultaat hiervan zullen we hopelijk volgend voorjaar zien.

Er zijn twee hobby boeren in Zundert die ook Marachine koeien hebben. Zij hadden veel  interesse in Delta om hun veestapel uit te breiden. We hebben hem daarom geruild met een jonger stiertje. Deze loopt nu op de Strandweg.

Delta heeft eerst bij Huub Oome gestaan, helaas niet voor lange duur zoals U uit onderstaand verslag kunt lezen. Huub schreef ons per mail:

Delta is een prachtig dier en ook een lief beest. Beslist geen vervelende klier. Hij is er zeker niet op uit om iemand kwaad te doen. Hij is alleen echt ruimte gewend en dat alle koeien van hem zijn. Wat hij in z’n kop haalt voert hij ook uit. Bij mij in het raster stond in plaats van een afrasteringpaal een flinke wilgenboom. Daar haakte hij simpelweg een hoorn achter en trok hem om met draad en al. Op dit punt stapte hij voor de tweede keer over het prikkeldraad. Die tweede keer liep hij het struikgewas in en begon meteen hele hazelnotenstruiken van wel 3 meter hoog  met de grond gelijk te maken. Als hij intussen ook nog bromt is dat een griezelige vertoning voor mijn vrouw die bang is dat hij hiermee aangeeft hoe hij met mij zou willen omgaan. Haar kreet “hij er uit of ik er uit” heeft al geklonken. Tja dan wordt het moeilijk en vraag ik me af ‘kan zo’n stier koken, stofzuigen, etc. etc. Gelukkig  kon ik Delta in een weiland van de buren krijgen (melkvee houder). Met een paar koeien voorop konden we hem over het melkpad naar een stal brengen. Vandaar in een veewagen. Dat gaat a.h.w. toch op leven en dood. Hij wil alles behalve die veetrailer in. De man van de veetrailer zei dat hij om mijn klandizie bepaald niet verlegen zat.

Vervolgens is hij naar Jos Renne gebracht alwaar hij heel gelukkig met de dames in de wei staat. Koe “Dulce” hebben we helaas naar de slager gebracht. Zij heeft afgelopen jaar haar kalfje niet goed verzorgd waardoor deze overleden is.